Gitaar

Als je geïnteresseerd bent in gitaarspelen, dan kan Funky Music School jou helpen. Wij kunnen je ritmische vaardigheden en muzikaliteit verbeteren. Daarnaast bieden onze gitaarlessen een unieke kans om je muzikale expressie en technische vaardigheden te ontwikkelen.

Ongeacht of je een beginner bent of een ervaren gitarist die zich verder wil ontwikkelen, wij zijn er om je te ondersteunen. We informeren je graag over de verschillende technieken en stijlen die we aanbieden in onze gitaarlessen.

Of je nu geïnteresseerd bent in rock, jazz, blues, of een ander genre, met onze lessen zul je zeker de juiste snaar raken!

Waarom gitaarlessen volgen?

Het volgen van gitaarles heeft meerdere voordelen, zowel voor je persoonlijke als muzikale ontwikkeling. Hier zijn een paar redenen waarom het een goed idee kan zijn:

  1. Je zal vaardigheden ontwikkelen. Gitaarles helpt je bij het ontwikkelen van de basisvaardigheden die nodig zijn om gitaar te spelen, zoals vingerzetting, akkoorden, en strumming (het aanslaan van de snaren volgens een bepaald slagritme).
  1. Je leert over muziektheorie. Je leert niet alleen hoe je moet spelen, maar ook de theorie achter de muziek, wat je helpt om een beter begrip van muziek in het algemeen te krijgen. Als je nog dieper in wilt gaan op de theorie, dan kun je naast de gitaarlessen ook muziektheorie lessen volgen.
  1. Discipline en geduld. Het leren van een instrument vereist discipline en geduld. Regelmatige lessen houden je gemotiveerd en op schema.
  1. Het kan een creatieve uitlaatklep voor je zijn. Gitaar spelen biedt een creatieve uitlaatklep voor zelfexpressie. Het kan een manier zijn om je gevoelens en gedachten te uiten.
  1. Verbetering van concentratie en geheugen. Het leren en spelen van muziek kan je concentratie en geheugen verbeteren.
  1. Plezier en ontspanning. Gitaar spelen kan zeer ontspannend zijn en biedt een leuke manier om je vrije tijd door te brengen.
  1. Sociale interactie. Door gitaarles te volgen, kun je andere muzikanten ontmoeten en mogelijk samen muziek maken.
  1. Je kan je zelfvertrouwen vergroten. Naarmate je vaardigheden verbeteren, zal ook je zelfvertrouwen groeien.

Iedereen heeft zijn of haar eigen redenen om met gitaarles te beginnen, maar het belangrijkste is dat het een plezierige en verrijkende ervaring is. Waarom zou jij gitaarlessen in Den Haag volgen?

gitaarles

Wie kan er gitaarles volgen?

Gitaarles? Dat is voor iedereen! Leeftijd maakt echt niet uit. Kinderen van zo’n 6 of 7 jaar oud kunnen al starten. Ze zijn jong en flexibel, en er zijn zelfs speciale kleine gitaren voor hen. En voor de volwassenen en gevorderde gitaristen onder ons? Nooit te laat om te beginnen of het weer op te pakken, toch?

Mensen met speciale behoeften of lichamelijke beperkingen kunnen vaak ook gitaar leren spelen. In veel gevallen kunnen de docenten lessen en methoden aanpassen om aan hun behoeften te voldoen.

Of je nu voor je plezier wilt leren spelen, je wilt voorbereiden op een optreden of examen, of je songwriting-vaardigheden wilt verbeteren, gitaarles kan je helpen je doelen te bereiken.

Kortom, gitaarles is toegankelijk en waardevol voor een breed scala aan mensen. Het belangrijkste is de bereidheid om te leren en de tijd te nemen om te oefenen.

Onze gitaar lesmethoden

Onze gitaarles methoden zijn aangepast aan de behoeften en leerstijlen van onze leerlingen. Noten lezen, akkoorden en akkoordprogressie, gehoortraining, techniek en speelstijlen, improvisatie en muzikale expressie zijn veel voorkomende methoden die wij gebruiken. 

Noten lezen

Wij leren het lezen van muzieknotatie, inclusief noten op de notenbalk en ritmische notatie. Dit biedt een solide basis voor het interpreteren en spelen van een breed scala aan muziekstijlen.

Akkoorden en akkoordprogressies

Leerlingen leren akkoord structuren en het spelen van akkoorden in verschillende posities op de gitaarhals. Deze benadering is ideaal voor begeleidend spel en ensemblewerk.

Gehoortraining

We ontwikkelen het gehoor om melodieën, ritmes en gitaarlijnen te herkennen en te reproduceren. Dit omvat het leren spelen van liedjes op gehoor en het trainen van het relatieve gehoor.

Techniek en speelstijlen

De lessen omvatten het ontwikkelen van technische vaardigheden en het verkennen van verschillende speelstijlen, van tokkelen tot fingerpicking.

Improvisatie en muzikale expressie

Leerlingen ontwikkelen vaardigheden in improvisatie en muzikale expressie, gebruikmakend van toonladders en akkoordprogressies voor het creëren van eigen gitaarlijnen en improvisatie.

Al deze lesmethoden worden aangepast aan de individuele leerling en hun doelstellingen

Gitaar les

Onze gitaardocenten

Onze gitaardocenten hebben een rijke ervaring in het spelen en onderwijzen van gitaar, met kennis van diverse muziekstijlen zoals rock, jazz, blues en meer. Ze begeleiden je met een reeks oefeningen, technieken en nummers, gericht op het opbouwen van een stevige basis en het verbeteren van je vaardigheden. De lessen zijn aangepast aan jouw specifieke doelen. Zodat je in je eigen tempo kunt leren en vooruitgang kunt boeken op een manier die bij jou past.

Individuele gitaarlessen, duo-lessen maar ook online gitaarlessen 

Voor gitaarlessen bieden wij individuele, duo- en online lessen aan. In de individuele lessen krijg je persoonlijke aandacht en begeleiding om je unieke gitaarstijl te ontwikkelen, met directe feedback en ondersteuning bij jouw specifieke doelen en interesses. Tijdens de duolessen kan je samen met iemand de les volgen. Dit kan een bekende van je zijn, maar je kan er ook voor kiezen om het met iemand te doen die je nog niet kent, zodat je sociale kring weer wat groter wordt.

Online omgeving

Onze online muzieklessen omvatten live lessen met een muziekdocent en videolessen voor zelfstudie. In de live lessen communiceer je op afstand met een professionele docent voor persoonlijke begeleiding, terwijl de videolessen ideaal zijn voor flexibel leren in je eigen tempo. 

Proefles gitaar

Bij Funky Music School kun je een proefles gitaar volgen om kennis te maken met onze lesmethoden en gitaardocenten. Meld je aan en ontdek wat gitaarspelen inhoudt en de voordelen ervan!

Kosten gitaarles

Ben je na de proefles nog enthousiaster geworden, dan kan je ervoor kiezen om je bij ons in te schrijven. Onze tarieven variëren afhankelijk van de lengte en frequentie van de lessen, beschikbaar op onze tarievenpagina. Of je nu beginner bent of je vaardigheden wilt verbeteren, wij bieden diverse lesmogelijkheden aan. Schrijf je in voor gitaarles bij onze muziekschool!

Wil je een proefles? Klik dan op de button hieronder om je proefles meteen in te plannen. 
crossmenu