Keyboard

Heb je altijd keyboard willen leren spelen, maar had je het gevoel dat het te moeilijk was? Het nemen van keyboardles is een goede manier voor zowel kinderen als volwassenen om muziek te gaan spelen.

Het is niet alleen goed voor je brein en creativiteit, maar je gaat ook het plezier ontdekken van zelf muziek maken. Met een beetje inzet en oefening kun je al snel je eigen mooie melodieën spelen. Ben je geïnteresseerd om keyboard lessen te volgen, meld je dan direct aan!

Waarom keyboardles gaan volgen?

Er zijn verschillende voordelen van het bespelen van een keyboard, zowel op persoonlijk als op sociaal vlak. Wij van Funky Music School hebben enkele van de belangrijkste voordelen hieronder beschreven.

 1. Door het bespelen van een keyboard ontwikkel je muzikale vaardigheden zoals gehoortraining, techniek, muziektheorie en interpretatie. Dit kan leiden tot meer begrip en waardering voor muziek en kan bijdragen aan een bredere muzikale ontwikkeling.
 1. Door het nemen van keyboardles zal jij jouw cognitieve vaardigheden verbeteren. Studies hebben aangetoond dat het bespelen van een muziekinstrument kan bijdragen aan de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden, zoals geheugen, concentratie en probleemoplossend vermogen.
 1. Keyboardles kan een sociale activiteit zijn. Het kan een kans bieden om nieuwe mensen te ontmoeten en samen te spelen in groepsverband, zoals in een band of orkest.
 1. Het bespelen van een keyboard kan een ontspannende activiteit zijn. Het kan helpen om stress te verminderen en de geest te ontspannen.
 1. Het volgen van keyboardles kan een creatieve uitlaatklep zijn. Het kan een manier zijn om gevoelens en emoties uit te drukken en nieuwe muziek te creëren.
 1. Het bespelen van een keyboard kan ook therapeutisch werken. Het kan helpen bij het verminderen van angst en depressie en kan een positief effect hebben op het welzijn.
 1. Een keyboard is een draagbaar instrument, waardoor je overal kunt spelen en oefenen. Hierdoor ben je niet gebonden aan één specifieke locatie en kun je altijd en overal muziek maken. Heel flexibel dus.

Kortom, er zitten veel voordelen aan het bespelen van een keyboard. Het kan een leuke manier zijn om je passie voor muziek te uiten en te ontdekken. Ongeacht je motivatie, kunnen onze ervaren docenten je helpen om je doelen te bereiken en te genieten van het leren spelen op een keyboard.

Wie kan keyboardles volgen?

Iedereen kan leren spelen op een keyboard. Ongeacht jouw leeftijd of ervaringsniveau. Onze keyboard docenten kunnen alle niveaus en doelen aan, van beginner tot gevorderde. 

Over het algemeen is het het beste voor kinderen om met lessen te beginnen rond hun 6e of 7e jaar, wanneer ze de fijne motoriek en het concentratievermogen hebben ontwikkeld waarmee ze de basis van het spelen onder de knie kunnen krijgen. 

Tieners en volwassenen kunnen op elk moment beginnen, als je maar gemotiveerd bent en bereid bent om te oefenen.

Het is echter wel belangrijk om te realiseren dat de leermethode en de leermaterialen kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de student. Voor jongere kinderen kan de nadruk bijvoorbeeld liggen op het leren van eenvoudige liedjes en het ontwikkelen van gehoor- en coördinatievaardigheden, terwijl gevorderde leerlingen zich kunnen richten op het perfectioneren van hun techniek en het spelen van complexere stukken.

Ongeacht je leeftijd, achtergrond of ervaring, het nemen van keyboardlessen is in principe voor iedereen toegankelijk. Als je geïnteresseerd bent neem dan contact met ons op. Onze docenten zijn er om je te helpen en je muzikale doelen te bereiken!

Welke lesmethoden zijn er voor keyboardles?


Er zijn verschillende lesmethoden voor keyboardles, afhankelijk van de voorkeur van de docent en de behoeften van de student. Hieronder staan enkele veel gebruikte lesmethoden:

 1. Traditionele lesmethode. Deze lesmethode is gebaseerd op het leren van noten lezen en het spelen van klassieke muziekstukken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het ontwikkelen van technische vaardigheden en muziektheorie.
 1. Akkoorden gebaseerde lesmethode. Bij deze lesmethode wordt de nadruk gelegd op het leren van akkoorden en het spelen van populaire liedjes. Hierbij wordt minder aandacht besteed aan noten lezen en meer aan gehoortraining en improvisatie.
 1. Gehoor gebaseerde lesmethode. Bij deze lesmethode wordt de nadruk gelegd op het ontwikkelen van het gehoor en het leren spelen van liedjes door ze te beluisteren en na te spelen. Hierbij wordt minder aandacht besteed aan noten lezen en meer aan het ontwikkelen van de muzikale intuïtie.
 1. Online lesmethode. Deze lesmethode maakt gebruik van online tools en technologieën om keyboardlessen te geven. Hierbij kan de student lessen volgen vanuit huis en op eigen tempo leren.
 1. Combinatiemethode. Bij deze methode worden verschillende lesmethoden gecombineerd om een brede muzikale ontwikkeling te bevorderen. Hierbij wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan technische vaardigheden, muziektheorie, gehoortraining en improvisatie.

Het is belangrijk om te kiezen voor een lesmethode die past bij jouw voorkeuren, doelen en het niveau dat jij hebt. Onze keyboard docenten kunnen je hierbij helpen door een persoonlijk lesplan op maat te maken.

Onze keyboard docenten

Onze keyboard docenten beschikken over uitgebreide kennis en ervaring in diverse muziekstijlen. Ze zijn gepassioneerd en willen niets liever dan leerlingen helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en het vergroten van hun muzikale zelfvertrouwen. We hebben docenten met verschillende achtergronden en specialisaties om aan te sluiten bij jouw specifieke interesses en doelen.

Individuele keyboardlessen, duo-lessen maar ook online keyboardlessen. 

Wij bieden individuele keyboardlessen, duo-lessen en online lessen aan. Bij ons is het mogelijk om een op maat gemaakt lesplan te volgen dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Tevens bieden we online lessen aan, waarmee je vanuit huis live les kunt krijgen van een professionele keyboarddocent.

Met ons abonnement betaal je een vast tarief van september tot en met juni en kun je gedurende deze periode op elk moment instromen. Mocht je besluiten op te zeggen, dan hanteren we een opzegtermijn van één lesmaand, die ingaat vanaf de eerstvolgende lesmaand.

Regelmatig zelf oefenen!

We willen benadrukken dat regelmatig oefenen belangrijk is om vooruitgang te boeken in je keyboardspel. Onze docenten zullen je begeleiden bij het opzetten van een oefenroutine. Deze is op maat gemaakt, de oefenroutine zal bij jouw niveau en doelen passen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het bespelen van een keyboard een vaardigheid is die tijd en toewijding vergt om te ontwikkelen. We raden onze leerlingen aan om geduldig te zijn en te genieten van het proces van het leren van een nieuw instrument.

Proefles keyboard 

We bieden een proefles aan. Zodat je onze lesmethoden en docenten kunt leren kennen voordat je je inschrijft. Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in voor een proefles om snel de voordelen van het leren bespelen van een keyboard te ontdekken!

Wat zijn de kosten van keyboardles?

Onze tarieven zijn gebaseerd op de duur en frequentie van de lessen en kunnen worden gevonden op onze tarievenpagina. Of je nu net begint met keyboard spelen of je vaardigheden wilt verbeteren, we bieden lessen aan die bij jouw niveau en doelen passen.

Wil je een proefles? Klik dan op de button hieronder om je proefles meteen in te plannen. 
crossmenu