Workshops

Wij geloven dat muziek verbindt en inspireert. Daarom bieden we niet alleen reguliere muzieklessen aan, maar ook boeiende en interactieve muziekworkshops op locatie. Of het nu gaat om een school, bedrijfsevenement of een speciale gelegenheid, onze muziekworkshops zijn ontworpen om de deelnemers een onvergetelijke ervaring te bieden. 

Funky Music School biedt dynamische workshops aan voor kinderen, jongeren en volwassenen op locatie. Is jouw organisatie toe aan iets verfrissend? Funky Music School hecht veel waarde aan kwaliteit, creativiteit en muzikaliteit.

Waarom een muziekworkshop aanvragen?

Muziek heeft de kracht om ons niet alleen te vermaken, maar ook om creativiteit en teamwork onder groepsleden aan te moedigen. Door middel van boeiende muzikale activiteiten zullen leerlingen of collega’s kennis opdoen van ritme, theorie, toonvorming en waardering voor verschillende genres die ze in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Onze muziekworkshops bieden een onvergetelijke ervaring die mensen samenbrengt en tegelijkertijd veel plezier geeft!

Wat maken onze muziekworkshops zo uniek? 

Ten eerste worden al onze workshops geleid door ervaren en getalenteerde muziekdocenten, die niet alleen bekwaam zijn in hun vak, maar ook gepassioneerd zijn om anderen te inspireren door middel van muziek. Ze hebben een schat aan kennis en expertise die ze graag delen met de deelnemers.

Onze workshops zijn interactief, waardoor de deelnemers de kans krijgen zelf muziek te maken en te experimenteren met verschillende instrumenten en muzikale technieken. Of het nu gaat om het leren bespelen van percussie-instrumenten, het zingen van een meerstemmig koorstuk, het ontdekken van de basisprincipes van het songwriting proces of het ervaren van de kracht van samenspel.

Onze workshops bieden een brede diversiteit aan onderwerpen en activiteiten om aan verschillende interesses en niveaus te voldoen. Het mooie van onze muziekworkshops op locatie is dat we de mogelijkheid hebben om ze aan te passen aan de specifieke behoeften en doelen van jouw groep.

Of het nu gaat om teambuilding, het bevorderen van creativiteit, het vergroten van het muzikale zelfvertrouwen of gewoon om een leuke en interactieve activiteit te organiseren, we kunnen een workshop op maat maken die perfect aansluit bij jouw wensen.

Wat mag je verwachten? 

Onze muziekworkshops kunnen zowel eenmalige sessies zijn als een reeks workshops, afhankelijk van de behoeften van jouw groep. We zorgen ervoor dat elke workshop zorgvuldig is gepland en aangepast aan de beschikbare tijd en faciliteiten op locatie. Of je nu een kleinere groep of een grotere groep hebt, we kunnen de workshop afstemmen op de grootte en de samenstelling van de groep om een optimale leerervaring te garanderen.

Op scholen bieden we al verschillende workshops aan. Het aantal leerlingen dat kan deelnemen aan de workshops varieert, afhankelijk van het specifieke instrument en de workshop. Over het algemeen hanteren we een maximum van 5 of 10 leerlingen per workshop. Als er workshops voor grotere groepen gewenst zijn, kunnen we dit in overleg regelen en aanpassen aan de behoeften van de groep.

Meerwaarde van muziekworkshops in het bedrijfsleven

Vaak wordt gedacht dat het leven van een muzikant totaal anders is dan dat van een zakenman. Maar laten we je een geheim vertellen: DAT IS HET NIET! In feite kan het zelfs een leukere manier zijn, omdat het gaat over muziek. 

Stel je eens voor dat je als muzikant speelt in een orkest of een band. Je werkt samen met een bandleider of een dirigent, vergelijkbaar met een manager of directeur in het bedrijfsleven. Ook daar is samenwerking en goede communicatie met je medemuzikanten essentieel, net zoals met je collega’s op het werk.

Je moet hard repeteren voor concerten om je beste prestatie te kunnen leveren wanneer alle ogen op het podium op jou gericht zijn. Dit is vergelijkbaar met projecten, taken en deadlines in een professionele setting. En als bandleider of dirigent moet je in staat zijn om een groep van 1 tot 100 muzikanten te leiden en hen perfect te laten klinken, net zoals het ontwikkelen van effectieve managementvaardigheden.

De workshops kunnen worden ontworpen met bijvoorbeeld de volgende doelen in gedachten:

  1. Het verbeteren van de communicatieve vaardigheden van de werknemers.
  2. Het verbeteren van de presentatie- en prestatievaardigheden van de medewerkers.
  3. Het ondersteunen van de HR-afdeling bij teambuilding in jouw organisatie.
  4. Het aanmoedigen van out of the box en creatief denken.
  5. Het brengen van plezier in de stressvolle dagelijkse routine.

Muziek en zakelijkheid

Muziek en zakelijkheid hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze vereisen allebei teamwork, communicatie, toewijding en de vaardigheid om te presteren onder druk. Door deel te nemen aan muziekworkshops op locatie kunnen werknemers niet alleen hun muzikale talenten verkennen, maar ook waardevolle vaardigheden ontwikkelen die direct kunnen worden toegepast in hun professionele leven.

Dus, waarom zou je niet de voordelen van muziekworkshops op locatie omarmen en je team of werknemers een unieke ervaring bieden? Het zal niet alleen de teambuilding bevorderen, maar ook de creativiteit, het plezier, de communicatieve vaardigheden en de prestaties verbeteren. Stap uit de dagelijkse routine en betreed de inspirerende wereld van muziek. Het zal een verschil maken, zowel op persoonlijk als professioneel gebied.

Doel van onze muziekworkshops

Het doel van onze muziekworkshops is niet alleen om de deelnemers nieuwe muzikale vaardigheden aan te leren, maar ook om een positieve en stimulerende omgeving te creëren. Waarin iedereen kan genieten van het maken van muziek, zichzelf kunnen uitdrukken en samen plezier kunnen hebben. 

We streven ernaar om een inspirerende ervaring te bieden waarbij iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht hun muzikale achtergrond of ervaring. Ook hopen we dat iemand enthousiast wordt na het volgen van een muziekworkshop en zich verder zal ontwikkelen bij onze muziekschool. 

De beschikbare workshops

Breng muziek naar jouw school, bedrijf of evenement met leuke en leerzame muziekworkshops op locatie. Hieronder vind je een overzicht van workshops die we aanbieden:

Zang workshop

Hier leren de deelnemers hoe je je stem goed kan gebruiken en ontwikkelen ze hun zangkwaliteiten. Ze leren verschillende technieken om beter te ademen en ook hoe ze verschillende stijlen kunnen zingen. Verschillende stemtechnieken komen aanbod zodat de deelnemers hun stem optimaal gaan gebruiken. Dit omvat het werken aan toonhoogte, resonantie, articulatie, intonatie, dynamiek en expressie. 

Ze leren daarnaast ook hoe ze heldere en nauwkeurige tonen kunnen produceren en hoe ze hun uitspraak kunnen verbeteren. Ze krijgen meer inzicht in de juiste articulatie van woorden en klanken, zodat ze verstaanbaar en expressief kunnen zingen. Tijdens de zang workshop zingen ze samen met andere deelnemers.

Band workshop

Hier leren de deelnemers samen muziek maken en verbeteren de samenwerking binnen de band. Ze leren hoe ze als band goed kunnen repeteren en optreden. Verschillende instrumenten komen aan bod. Iedereen kiest een instrument uit die hij/zij wil leren en samen vormen ze een band. Ze werken naar een optreden toe.

Gitaar workshop

Hier leren de deelnemers hoe ze gitaar kunnen spelen en ook hoe ze verschillende akkoorden kunnen spelen. Ze ontwikkelen hun techniek en leren verschillende muziekstijlen spelen. 

Basgitaar workshop

De deelnemers leren hier hoe je basgitaar speelt en hoe je samen met andere instrumenten de groove van de muziek vormgeeft. Ze leren verschillende technieken en stijlen.

Keyboard workshop

De deelnemers leren hier hoe je keyboard speelt en hoe je verschillende geluiden kunt creëren. Ze leren de basisprincipes van het spelen op het keyboard, zoals handposities, vingerzettingen en speeltechnieken. Je krijgt inzicht in hoe je de toetsen moet indrukken om verschillende klanken en dynamiek te produceren.

Een belangrijk onderdeel van het spelen op het keyboard is het kunnen lezen van bladmuziek. Je leert de basis van muzieknotatie en hoe je noten kunt interpreteren en spelen op het keyboard. Dit omvat het begrijpen van toonhoogtes, ritmes en andere muzikale symbolen.

Het keyboard biedt een breed scala aan geluiden en effecten. Ze leren hoe je verschillende klanken kunt selecteren, zoals piano, orgel, strijkers, synthesizers en nog veel meer. Daarnaast leren ze hoe je effecten kunt toepassen, zoals galm, chorus en vertraging, om het spel expressiever en interessanter te maken.

Blokfluit workshop

Hier ontdekken de deelnemers hoe je blokfluit speelt en hoe je tot verschillende melodieën komt. Ze leren de basisprincipes van het spelen op de blokfluit, zoals de juiste handposities, vingerzettingen en ademhalingstechnieken. Ze leren hoe je de verschillende tonen en noten kunt produceren en hoe je de blokfluit correct vasthoudt en bespeelt.

Percussie workshop

De deelnemers leren de basistechnieken van het spelen op percussie-instrumenten, zoals handposities, slagtechnieken en het gebruik van stokken of handen om geluiden te creëren. Ze leren verschillende ritmepatronen en ze leren hoe je deze kunt spelen op percussie-instrumenten. 

Ze maken kennis met verschillende percussie-instrumenten, zoals drums, emmers, djembés, cajons, en boomwhackers. Ze leren over de verschillende geluiden en klanken die elk instrument produceert en hoe je ze op de juiste manier kunt bespelen.

Een percussie workshop is vaak interactief en groepsgericht. Je leert namelijk samen te spelen met andere deelnemers en te luisteren naar de ritmes en geluiden van de groep. Het ontwikkelen van een goede groepsdynamiek en het leren samenspelen zijn belangrijke aspecten van een percussie workshop.

Creëer je eigen lied of rap workshop

Hoe geweldig is het om een eigen lied te schrijven over jullie organisatie, team of school! In deze workshop zal een coole rapper / songwriter de deelnemers begeleiden bij het schrijven van een eigen rap- of songtekst. Vervolgens zullen de deelnemers natuurlijk met veel plezier rappen of zingen op een gave beat. Het is een creatief proces waarin de deelnemers gezamenlijk hun ideeën en gevoelens kunnen uiten in een uniek muziekstuk.

Een combinatie workshop

Wil je voor jouw organisatie meerdere instrumenten laten voorkomen tijdens een reeks lessen dan kunnen we dit in overleg doen. 

Om de muziekervaring zo leuk mogelijk te maken passen we iedere les op maat aan. Hierbij geven we ruimte voor input van de leerlingen en/of deelnemers. Hiermee stimuleren we vaardigheden en prikkelen we de nieuwsgierigheid van de leerling. 

De materialen zijn onze zorg

Zou jij graag een workshop af willen nemen en beschik jij niet over de instrumenten? Dan ben je bij de Funky Music School aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat de instrumenten tijdens de workshops aanwezig zijn. Ook is het in overleg mogelijk om de instrumenten voor de duur van de workshop in bruikleen te nemen. 

Vraag een offerte aan

Zou je een leuke workshop willen aanbieden? Voor een vrijblijvende offerte kan er een e-mail naar info@funkymusicschool.nl worden gestuurd.

crossmenu