Cajon

Ooit gedacht dat er uit een houten kratje een muzikaal en ritmisch geluid kon ontstaan? Dat is hoe het instrument de cajón (uitgesproken als Kachon) ooit is ontstaan. Bezit jij veel ritmegevoel en wil je een uniek instrument op speelse wijze bespelen. Dan is de cajón iets voor jou! Zittend op een houten blok kun jij je eigen muziekgeluid maken waarop je je eigen ritme bepaalt en publiek kan meenemen in een unieke sound.

Wat is Cajón?

De cajón is een kist met een houten slagvlak. Dit veelzijdige instrument komt oorspronkelijk uit Peru, waar het als begeleidingsinstrument gebruikt wordt voor traditionele Peruaanse muziek. De cajón heeft inmiddels ook al jaren zijn plek veroverd binnen de popmuziek. Het instrument heeft een slagplaat die, afhankelijk van waar je slaat, verschillende klanken geeft. Hierdoor benader je de elementen van een drumstel (bass, snare, toms en hi-hat) en kan je volledige drumritmes spelen op deze percussieve kist.

Waarom cajón les volgen?

Het volgen van cajón lessen heeft voordelen. Hieronder hebben we er een paar uitgeschreven. 

 1. Ontwikkeling van ritmegevoel. Cajón spelen verbetert je gevoel voor ritme en timing, wat cruciaal is in vrijwel alle muziekstijlen.
 1. Motorische coördinatie. Het bespelen van de cajón vereist een gecoördineerde beweging van handen en voeten, wat bijdraagt aan je algemene motorische vaardigheden.
 1. Creatieve uitlaatklep. Muziek is een krachtig middel voor zelfexpressie. De cajón biedt een directe en intuïtieve manier om je creatieve ideeën tot leven te brengen.
 1. Stressverlichting. Muziek maken kan ontspannend werken en helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens.
 1. Eenvoudig en daarom toegankelijk voor beginners. In vergelijking met veel andere instrumenten is de cajón relatief eenvoudig te leren, wat het een geweldige keuze maakt voor beginners of mensen die willen starten met muziek.
 1. Veelzijdigheid. De cajón is geschikt voor een breed scala aan muziekgenres, van traditionele ritmes tot moderne pop, waardoor het een zeer flexibel en inzetbaar instrument is.

Kortom, cajón lessen bieden niet alleen de kans om een uniek en boeiend instrument te leren bespelen, maar ook om je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Wie kan er cajón lessen volgen?

Cajón lessen zijn toegankelijk voor bijna iedereen, ongeacht leeftijd, muzikale ervaring of achtergrond. Hieronder bespreken we enkele groepen:

 1. Beginners in muziek. De cajón is relatief eenvoudig te bespelen en te leren, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die nog nooit een instrument hebben aangeraakt.
 1. Ervaren muzikanten. Voor muzikanten die al ervaring hebben met andere instrumenten, biedt de cajón een nieuwe dimensie en uitdaging.
 1. Kinderen en jongeren. Cajón lessen zijn een geweldige manier voor kinderen en tieners om hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen, hun concentratie te verbeteren en plezier te hebben.
 1. Volwassenen en ouderen. Voor volwassenen en ouderen zijn cajón lessen een geweldige manier om een nieuwe hobby op te pakken, nieuwe sociale contacten te leggen en mentaal actief te blijven.
 1. Mensen met een beperking. Afhankelijk van de aard van de beperking, kan de cajón een toegankelijk instrument zijn vanwege de eenvoudige speelwijze en de mogelijkheid om het aan te passen aan verschillende behoeften.
 1. Groepen en teams. Cajón les kan een leuke teambuilding activiteit / workshop zijn voor bedrijven, scholen, en andere groepen.

Bijna iedereen die interesse heeft in muziek en bereid is om te leren, kan profiteren van cajón lessen. De laagdrempeligheid en de brede toepasbaarheid van het instrument maken het een populaire keuze voor een divers publiek.

Onze cajón lesmethoden

In onze cajón lessen leer je diverse speeltechnieken en ritmes die passen bij verschillende muziekstijlen, van flamenco tot popmuziek. Onze lessen zijn ontworpen om je techniek te verbeteren en je creativiteit te stimuleren.

Onze cajón lessen omvatten zowel de basisprincipes als geavanceerde technieken. We passen de lessen aan aan jouw niveau en muzikale voorkeuren. Onze ervaren docenten zorgen ervoor dat je de juiste technieken leert en helpen je jouw unieke speelstijl te ontwikkelen.

Onze cajón docenten

Onze cajón docenten hebben een rijke ervaring in zowel het spelen als het onderwijzen van percussie, met een speciale focus op de cajon. Ze beheersen diverse muziekstijlen zoals rock, jazz, funk, latin en metal, wat hen in staat stelt een breed scala aan ritmes en technieken over te brengen.

Bij onze lessen staat persoonlijke begeleiding centraal. Onze docenten zullen je door middel van diverse oefeningen, technieken en nummers helpen een stevige basis te leggen. Zo verbeter je stap voor stap je vaardigheden. De lessen zijn aangepast aan jouw persoonlijke doelen, zodat je in je eigen tempo kunt leren en vooruitgang kunt boeken op een manier die bij jou past.

Individuele-, duo- en online cajón lessen

We bieden zowel individuele, duo als online cajón lessen aan. De individuele lessen zijn ideaal voor diegenen die één-op-één begeleiding op prijs stellen. In deze sessies krijg je de volledige aandacht van de docent, die je helpt bij het ontwikkelen van jouw unieke cajón stijl. 

Samen werken jullie aan jouw specifieke doelen en interesses binnen de wereld van percussie. Je ontvangt onmiddellijke feedback en praktische tips om jouw techniek en timing te verbeteren.

Online cajón lessen

Onze online cajón lessen bieden de mogelijkheid om vanuit huis les te krijgen. Tijdens de live lessen communiceer je op afstand met een professionele docent, waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt om je vaardigheden te verbeteren. Ook hier helpt de docent je bij het ontwikkelen van een gepersonaliseerd lesprogramma en biedt direct feedback.

Probeer een proefles

Interesse in cajón lessen? Schrijf je in voor een proefles bij Funky Music School om onze lesmethoden en docenten te ervaren.

Neem contact op

Ben je klaar om je cajón vaardigheden te verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om je in te schrijven voor cajón lessen bij Funky Music School. We kijken ernaar uit om samen met jou je muzikale reis te beginnen!

Wil je een proefles? Klik dan op de button hieronder om je proefles meteen in te plannen. 
crossmenu