Muziekles laten geven door muziekdocent

Muziekles van een muziekdocent geven in het basis- en voortgezet onderwijs is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Naast het feit dat het plezier en creativiteit stimuleert, heeft het ook een positief effect op de cognitieve en emotionele ontwikkeling van leerlingen. Ben je benieuwd naar de kracht van muziek in het basis- en voorgezet onderwijs en hoe dit kan worden geïntegreerd in de les of in school? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Muziekles in het basisonderwijs

Muziekles in het basisonderwijs is een onmisbaar onderdeel van de algemene vorming van leerlingen. Het biedt hen een gevarieerde en creatieve manier om zich uit te drukken en hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Naast het plezier dat leerlingen beleven aan het zingen en spelen van muziek, draagt het ook bij aan hun ontwikkeling op andere gebieden. Zo stimuleert muziekles de motorische- en taalontwikkeling, de sociale vaardigheden en het ruimtelijk inzicht van leerlingen.

Het is belangrijk om muziekles van een muziekdocent op een interactieve manier aan te bieden, waarbij de leerlingen actief betrokken worden in het leerproces. Dit kan bijvoorbeeld door middel van zangles, dans, spelletjes en het bespelen van eenvoudige muziekinstrumenten. Door de nadruk te leggen op het plezier en de creativiteit, worden de leerlingen gestimuleerd om zelf muziek te maken en hun eigen stijl te ontwikkelen.

Muziekles onderwijs

Muziekles in het voortgezet onderwijs

Muziekles van een muziekdocent in het voortgezet onderwijs biedt de mogelijkheid om de muzikale vaardigheden van de leerlingen verder te ontwikkelen. Naast het plezier en de creativiteit die muziekles biedt, heeft het ook een positief effect op de cognitieve en emotionele ontwikkeling van leerlingen. Zo heeft onderzoek aangetoond dat het volgen van muziekles van een vakspecialist muziek kan bijdragen aan een verbetering van de concentratie, het geheugen en de taalontwikkeling.

Het is belangrijk om muziekles op een uitdagende manier aan te bieden, waarbij de leerlingen worden uitgedaagd om hun muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het spelen in ensembles of bands, het componeren van eigen muziek en het werken met muziektechnologie. Door leerlingen de mogelijkheid te bieden om hun eigen muzikale stijl te ontwikkelen, worden ze gestimuleerd om zich te uiten en hun creativiteit te ontdekken.

Integratie van muziek in het onderwijs, hoe werkt dat?

Naast dat muziek in het curriculum kan worden opgenomen en een vast onderdeel wordt tijdens lestijd, kan muziek ook geïntegreerd worden in andere vakken. Zoals geschiedenis, kunst en techniek. Zo kan bijvoorbeeld de geschiedenis van muziek worden besproken tijdens een geschiedenisles. Of kan er tijdens kunst of techniek een instrument worden gemaakt wat muziek kan maken. 

Door muziek te integreren in andere vakken, wordt de creativiteit gestimuleerd en ontstaat er een bredere kennis van en waardering voor muziek. Dit kan natuurlijk ook andersom, een stukje geschiedenis kan ook besproken worden tijdens de muziekles. En een muziekinstrument kan ook gemaakt worden tijdens de muzieklessen.

Kan een muziekdocent helpen sociale vaardigheden ontwikkelen?

Daarnaast kan muziek worden gebruikt als middel om de sociale vaardigheden van de leerlingen te ontwikkelen. Zo kunnen ze tijdens de muziekles samenwerken aan een muzikaal project. Waarbij zij leren luisteren naar elkaar, elkaar feedback geven en elkaar ondersteunen.

Muziekdocenten in het basis- en voortgezet onderwijs spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van de muzikale ontwikkeling van leerlingen. Zij kunnen de leerlingen inspireren en motiveren om muziek te maken en hun eigen stijl te ontwikkelen. Daarnaast kunnen ze samenwerken met andere docenten om muziek te integreren in andere vakken.

muziek in het onderwijs

Wat kan Funky Music School betekenen in het basis- en voortgezet onderwijs?

Bij Funky Music School zijn we ons bewust van de voordelen van muziek voor leerlingen en bieden we een verscheidenheid aan programma’s om hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen.

Onze muziekschool onderscheidt zich door het aanbieden van unieke workshops en muzieklessen. Ook zijn we beschikbaar voor gastlessen en invallessen. Onze vakdocenten zijn gepassioneerd en staan te popelen om leerlingen te enthousiasmeren voor dit prachtige vak. Om de stimulering van muziek blijvend te maken heeft Funky Music School drie muziek leerlijnen ontwikkeld. 

  1. Muzieklessen van een docent muziek tijdens schooltijd voor basisscholen en scholen met een leerkansenprofiel met doorlopende leerlijnen van groep 1 tot en met 8, waarbij de kerndoelen voor het leergebied kunstzinnige oriëntatie als uitgangspunt dienen. We doen dit vakoverstijgend, stimuleren van de o.a. taal.
  2. Naschoolse activiteiten met een aanbod van diverse instrumenten en zang, die ook gecombineerd kunnen worden.
  3. Doorstroming naar onze muziekschool of andere culturele instelling om talenten verder te ontwikkelen.

Onze muziekdocenten verzorgen lessen op maat en passen zich aan de behoeften van de groep aan. Ons aanbod van activiteiten omvat onder andere zang, drum, gitaar, keyboard, blokfluit, percussie en bandles. Om de muziekervaring zo leuk mogelijk te maken, geven we ruimte voor input van de leerlingen en stimuleren we 21e-eeuwse vaardigheden en nieuwsgierigheid. Alle benodigde lesmaterialen worden door ons verstrekt.

Onze missie is dat leerlingen door onze lessen hun talenten ontdekken en verder kunnen ontwikkelen bij onze muziekschool of een andere culturele instelling. Het is een waardevolle investering in hun toekomst!

Ben je geïnteresseerd in onze muziekdocenten voor het basis- of voortgezet onderwijs?

Als je geïnteresseerd bent in muzieklessen door een muziekdocent voor het basis- of voortgezet onderwijs, dan ben je bij Funky Music School aan het juiste adres. Wij bieden professionele en op maat gemaakte muzieklessen aan voor alle leerlingen die les krijgen bij jullie op school. 

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Vul hier je gegevens in en we nemen contact met je op voor een voorstel op maat. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op: 06 81 94 13 50

crossmenu