Zangles

Zingen is een geweldige manier om je creatief uit te drukken, je stem te ontwikkelen en zelfs je zelfvertrouwen te verbeteren. Met zangles kun je de vaardigheden leren die je nodig hebt om een betere zanger te worden en muzikaal te groeien. Of je nu net begint of al jaren zingt, de juiste zangdocent kan je helpen jouw doelen te bereiken.

Waarom zangles gaan volgen?

Iedereen zingt wel eens of dat nu onder de douche is of in de auto. Van zingen word je vrolijk. Er zijn echter meer voordelen van zangles, zowel op muzikaal als op persoonlijk vlak. Wij van Funky Music School hebben hieronder enkele voordelen van het volgen van zangles beschreven.

Verbetering van de stemtechniek

Zanglessen helpen bij het ontwikkelen van de stemtechniek, waardoor je in staat bent om op een gezonde en effectieve manier te zingen. Door het beheersen van technieken zoals ademhaling, intonatie, resonantie en articulatie kun je jouw stem beter beheersen en klinkt je beter.

Verbetering van de muzikale vaardigheden

Door het volgen van zangles krijg je de kans om te werken aan jouw muzikale vaardigheden zoals het lezen van bladmuziek. Het begrijpen van toonsoorten en ritme. Dit stelt je in staat om beter te begrijpen hoe muziek werkt en om beter te presteren tijdens het zingen.

Verhoging van het zelfvertrouwen 

Zanglessen kunnen een grote invloed hebben op het zelfvertrouwen. Het verkrijgen van nieuwe kennis en vaardigheden kan een bron van zelfvertrouwen zijn, omdat het gevoel van controle en beheersing over een nieuw onderwerp of vaardigheid het zelfbeeld kan verbeteren.

Stressvermindering 

Zingen is een goede manier om stress te verminderen. Het werkt ontspannend en kan een uitlaatklep bieden voor emotionele stress. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die te maken hebben met angst of depressie.

Verbetering van de communicatieve vaardigheden

Zanglessen kunnen ook helpen bij het verbeteren van de communicatieve vaardigheden. Door het beheersen van zangtechnieken, kun je beter articuleren en jouw stem beter moduleren. Dit kan ook helpen bij het spreken in het openbaar en bij het communiceren met anderen.

Plezier

Last but not least. Zingen is een leuke hobby. Je wordt er vrolijk van. Door het volgen van zanglessen kun je jouw passie voor muziek uiten en een gevoel van voldoening krijgen. Het kan ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en deel uit te maken van een muziek community.

Plezier tijdens de zangles

Wie kan zangles volgen?

In principe kan iedereen zangles volgen, elke leeftijd, ervaring of niveau. Zanglessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften.

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd beginnen met zangles. Meestal vanaf 6 of 7 jaar oud. Dit hangt ook van het kind af. Jongeren en volwassenen van alle leeftijden kunnen ook zangles volgen. 

Er zijn zangdocenten die gespecialiseerd zijn in het werken met specifieke leeftijdsgroepen, dus het is altijd mogelijk om een docent te vinden die past bij jouw behoeften.

Welke lesmethoden hanteert Funky Music School?

Onze zangdocenten gebruiken verschillende lesmethoden om hun leerlingen te helpen hun doelen te bereiken. De traditionele lesmethode richt zich op het ontwikkelen van zangtechniek en het gebruik van notenleer om muziektheorie en noten lezen aan te leren, waardoor het perfect is voor degenen die geïnteresseerd zijn in klassieke muziek. 

De moderne lesmethode is gericht op hedendaagse popmuziek en omvat het leren van liedjes door te luisteren en opnames te imiteren. De CVT methode (Complete Vocal Technique) gebruikt een op wetenschap gebaseerde benadering van stemtechniek en is ontworpen voor hen die professioneel moeten spreken of zingen. 

De methode Estill Voice Training helpt bij gezond en duurzaam stemgebruik door de anatomie van de stem aan te leren. De Mix Methode ontwikkelt een gezonde en gecontroleerde stemtechniek voor het zingen van verschillende genres, van muziektheater tot rock en pop. 

Tenslotte zijn individuele aangepaste lesmethoden afgestemd op de specifieke behoeften van de leerling en kan de methode worden aangepast aan leeftijd, niveau en doelen van de leerling.

Het is belangrijk om te weten dat er geen enkele methode is die voor iedereen het beste werkt. Onze zangdocenten kunnen verschillende lesmethoden toepassen. Daarnaast zijn ze in staat om deze methoden aan te passen aan de individuele behoeften van de leerling om ze de beste resultaten te behalen.

Onze zangdocenten

Bij onze muziekschool zijn onze zangdocenten echte professionals met een enorme passie voor muziek. Ze hebben brede kennis en ervaring in verschillende muziekstijlen. Daarnaast zijn ze vastbesloten om leerlingen te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en het vergroten van hun muzikale zelfvertrouwen.

Of je nu houdt van klassieke aria's, het zingen van popnummers of het uitdagen van je vocale grenzen met jazz, onze docenten hebben verschillende achtergronden en specialisaties om tegemoet te komen aan jouw specifieke interesses en doelen. We geloven dat zingen meer is dan alleen het produceren van een mooie stem. Het gaat ook om expressie, emotie en het verhaal dat je wilt vertellen.

Onze zangdocenten zullen je begeleiden in het ontdekken van jouw unieke zangstem en helpen bij het ontwikkelen van de technieken die nodig zijn om je stem te versterken en te verbeteren. Of je nu beginner bent of al jaren zingt, onze docenten zullen je inspireren en uitdagen om het beste uit jezelf te halen en je muzikale doelen te bereiken.

Individuele zanglessen, duo-lessen, groepslessen maar ook online zanglessen

Bij onze muziekschool geloven we dat zingen voor iedereen is, ongeacht waar je woont, hoe druk je schema is of wat jouw voorkeuren zijn. Daarom bieden we een scala aan zanglessen die zijn ontworpen om aan jouw individuele behoeften te voldoen.

Als je graag in de spotlight staat en alle aandacht op jou gericht wilt hebben, zijn onze individuele zanglessen perfect voor jou. Onze ervaren en gepassioneerde zangdocenten zullen jou begeleiden op jouw zangreis en je helpen om jouw unieke stem te ontdekken en te ontwikkelen.

Groep Zanglessen

Maar als je ook wilt leren van anderen en graag de energie voelt van een groep mensen die allemaal dezelfde passie delen, dan zijn onze koor groepslessen misschien wel iets voor jou! Je kunt dan nieuwe vrienden maken, terwijl je jouw zangvaardigheden kan verbeteren en samen met anderen muziek kan maken.

En als je niet fysiek naar onze muziekschool kunt komen of je wilt liever online live zangles volgen dan kan dat ook bij ons. Wij bieden namelijk online zanglessen aan. Onze zangdocenten maken gebruik van videobellen om jouw zangvaardigheden te verbeteren en jou te helpen jouw muzikale doelen te bereiken, waar je ook bent! 

Je kunt er ook voor kiezen om via onze videolessen de beginselen van zang te leren. Deze video’s kun je zo vaak bekijken als je wilt.

Proefles zang

Wil je graag ontdekken wat zingen voor jou kan betekenen en hoe onze ervaren zangdocenten jou kunnen helpen jouw unieke stem te ontwikkelen? Wij nodigen je uit voor een proefles zang!

Tijdens deze proefles kun je onze lesmethoden en docenten leren kennen voordat je je inschrijft. Je krijgt één-op-één begeleiding van een van onze gepassioneerde en ervaren zangdocenten, die jou persoonlijk advies zal geven en feedback zal geven om jouw zangvaardigheden te verbeteren.

Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in voor een proefles en ontdek snel de voordelen van het leren zingen!

Kosten zangles

Ben je na de eerste proefles enthousiast geworden en wil je meer zangles bij ons volgen? Of wil je jouw zangtalent verder ontwikkelen en jouw zang vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dat kan!

Onze tarieven voor zanglessen zijn afhankelijk van de duur en frequentie van de lessen. Op onze tarievenpagina vind je alle informatie over de kosten van onze zanglessen. We bieden verschillende lespakketten aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw wensen en budget past.

crossmenu