Drumles

Als je geïnteresseerd bent in drummen, dan ben je bij Funky Music School aan het juiste adres. Drumles kan een geweldige manier zijn om je ritmische vaardigheden te ontwikkelen en je muzikaliteit te vergroten. Of je nu een beginner bent of een ervaren drummer die zijn vaardigheden wil verbeteren. 

We vertellen je graag meer over drumlessen, welke technieken en stijlen er worden behandeld, en nog veel meer. Of je nu geïnteresseerd bent in rock, jazz, blues of een ander muziekgenre, met onze drumlessen zul je zeker snel de juiste beat vinden! 

Waarom drumles gaan volgen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je te uiten, is het nemen van drumles een uitstekende keuze. Drummen kan zowel leuk als therapeutisch zijn. Daarnaast kan het ook een creatieve uitlaatklep zijn die kan helpen om jouw stressniveau te verlagen. 

Drummen biedt ook talloze voordelen voor je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Wij van Funky Music School hebben enkele redenen hieronder beschreven waarom drumles volgen een goed idee is.

 1. Je verbetert jouw ritme en coördinatie. Drummen vereist coördinatie tussen je handen, voeten en oren. Door les te nemen, leer je de basis van het drummen, zoals ritme en timing. Dit verbetert je coördinatie en maakt het makkelijker om een vaste beat te houden.
 1. Je bouwt motorische vaardigheden op. Drummen is een geweldige manier om hand-oog coördinatie en fijne motoriek op te bouwen. Door regelmatig te oefenen kun je je vermogen om geconcentreerd te blijven vergroten en je handigheid verbeteren.
 1. Het geeft je meer zelfvertrouwen. Leren drummen kan een lonende ervaring zijn die het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde vergroot. Als je de basis van het drummen onder de knie begint te krijgen en verder gaat naar complexere technieken, dan zul je merken dat je daar veel voldoening uit zal halen. Het geeft je een goed gevoel.
 1. Drummen kan bijdragen aan het stimuleren van jouw creativiteit en biedt een uitlaatklep voor zelfexpressie. Het volgen van drumlessen stelt je in staat om de basisprincipes van muziek te leren en verschillende ritmes en tempo's te ontdekken. Dit kan op zijn beurt nieuwe inspiratie opleveren voor jouw eigen muzikale creaties.
 1. Het heeft sociale voordelen. Het is een fantastische manier om nieuwe mensen te ontmoeten die jouw passie voor drummen delen en om levenslange vriendschappen op te bouwen. Daarnaast kan het spelen in een band of groepsomgeving een buitengewoon bevredigende ervaring zijn, omdat het je in staat stelt om nieuwe ideeën te verkennen met andere muzikanten en samen iets unieks te creëren. Muziek maken doe je immers samen!
 1. Plezier hebben. Last but not least, drumlessen kunnen gewoon ontzettend leuk zijn! Of je nu een beginner bent of gevorderd, drummen kan een geweldige hobby zijn die je voldoening en plezier geeft.

Kortom, er zitten veel voordelen aan het volgen van drumles. De beste manier om dat te ervaren is door zelf aan de slag te gaan. Met de hulp van een ervaren drumdocent kun je in een mum van tijd leren drummen. Wacht dus niet langer, waag de sprong en begin vandaag nog!

Wie kan drumles volgen?

Drumlessen kunnen door bijna iedereen worden gevolgd, ongeacht leeftijd, ervaringsniveau of muzikale achtergrond. Zowel kinderen als volwassenen kunnen drumlessen volgen en profiteren van de voordelen die het biedt. Zoals het ontwikkelen van ritmische vaardigheden, coördinatie, concentratie en zelfdiscipline. 

Zelfs als je nog nooit eerder een drumstok hebt vastgehouden, kun je beginnen met drumlessen en snel vooruitgang boeken met de hulp van onze ervaren drumdocenten. Onze drumdocenten helpen je stap voor stap te groeien als drummer. Daarnaast helpen ze om jouw specifieke doelen te bereiken. Of je nu wilt drummen als hobby of als professionele carrière, bij onze muziekschool ben je aan het juiste adres.

Onze lesmethoden

Onze drumlessen omvatten alle aspecten van drummen, waaronder het leren van noten, ritme en timing. Of je nu een beginner of een gevorderde drummer bent, drumlessen kunnen je helpen je techniek te verbeteren. Een drumdocent kan je bijvoorbeeld helpen met de juiste zithouding, grip en slagtechniek. Daarnaast maak je ook kennis met de verschillende stijlen, zodat jij ervaart welke stijl bij jou past. Kortom de les wordt aangepast aan jouw behoefte en wensen. 

Er zijn enkele drumstijlen, elk met zijn eigen kenmerkende geluid en speeltechnieken. Hieronder vind je enkele populaire drumstijlen:

 1. Rock. Rockdrummers spelen meestal harde beats en agressieve fills met krachtige slagen op de bassdrum en snaredrum. Het doel is om de energie van de muziek te ondersteunen en een krachtig ritme te creëren dat de luisteraar aanmoedigt om te bewegen.
 1. Jazz. Jazzdrummers spelen vaak met een zachter volume en leggen de nadruk op improvisatie en timing. Ze gebruiken vaak borstels in plaats van drumsticks en spelen veel met cimbalen en hi-hat.
 1. Funk. Funk-drummers spelen vaak strakke, funky grooves met behulp van syncopische ritmes en percussieve slagen. Ze gebruiken vaak ghost notes en accenten om een funky en groovy gevoel te creëren.
 1. Latin. Latijns-Amerikaanse drumstijlen zijn vaak complex en ritmisch. Bongo's, conga's en timbales worden vaak gebruikt in combinatie met de drums. De muziek is vaak zeer ritmisch en dansbaar.
 1. Metal. Metaldrummers spelen vaak snel en agressief, met veel snelle slagen op de bassdrum en snaredrum. Dubbele bassdrums worden vaak gebruikt om snelle, complexe ritmes te spelen.
 1. Hip-hop. Hip-hop drummers spelen vaak grooves die zijn gebaseerd op samples uit oude soul- en funkplaten. Ze gebruiken vaak gesamplede drumgeluiden en scratches om de muziek te creëren.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de verschillende drumstijlen die er zijn en  die jij kan leren. Als drummer kun je verschillende stijlen combineren en je eigen unieke geluid creëren. Het is belangrijk om verschillende stijlen te verkennen en te experimenteren om te ontdekken welke stijl het beste bij jou past.

Onze drumdocenten

Onze drumdocenten hebben jarenlange ervaring in het spelen en onderwijzen van drums. Ze zijn goed op de hoogte van verschillende muziekstijlen, waaronder rock, jazz, funk, latin, metal en nog veel meer. 

Onze docenten zullen je begeleiden door middel van verschillende oefeningen, technieken en nummers, zodat je stap voor stap een solide basis opbouwt en je vaardigheden kunt verbeteren. Onze lessen zijn gebaseerd op jouw specifieke doelen, zodat je altijd op je eigen tempo kunt leren en vooruitgang kunt boeken op een manier die bij jou past.

Individuele drumlessen en online drumlessen

Wij bieden individuele lessen en online drumlessen aan. Onze individuele lessen zijn perfect voor degenen die één-op-één begeleiding nodig hebben in real life. Tijdens deze lessen krijg je de persoonlijke aandacht die je verdient. De drumdocent helpt je hier om jouw unieke drumstijl te ontwikkelen. Samen werken jullie aan specifieke doelen en interesses die jij hebt op het gebied van drummen. En niet te vergeten: je krijgt meteen feedback op jouw prestaties en tips om jouw techniek en timing te verbeteren. Zo word jij een echte drumkoning(in) en vergroot je jouw zelfvertrouwen.

Online drumlessen 

De online drumlessen bieden twee handige opties: live lessen met een muziekdocent en het volgen van lessen via video's waar de basis van het drummen wordt uitgelegd. Tijdens de live lessen kun je op afstand communiceren met een professionele muziekdocent en krijg je de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt om jouw drum vaardigheden te verbeteren. De docent kan ook hier helpen bij het ontwikkelen van een gepersonaliseerd lesplan en kan direct feedback geven op jouw prestaties. 

Video drumlessen

Voor degenen die meer flexibiliteit willen, zijn videolessen een geweldige optie. Deze lessen zijn perfect voor beginners die willen leren over de basisprincipes van het drummen en zichzelf willen uitdagen om nieuwe technieken te leren. Met onze videolessen kan je leren in jouw eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Op deze manier kan je jouw passie voor drummen combineren met een druk leven en toch de vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt om een geweldige drummer te worden!

Proefles drummen

Bij Funky Music School bieden we een proefles aan, zodat je onze lesmethoden en drumdocenten kunt leren kennen voordat je je inschrijft voor de drumlessen. Wacht niet langer en meld je vandaag nog aan voor een proefles drummen. Ontdek snel hoe het is om  te leren drummen en wat de voordelen daarvan zijn!

Kosten drumles

Als je na de proefles enthousiast bent geworden en verder wilt gaan met drummen, dan kan dat natuurlijk bij ons. Onze tarieven zijn afhankelijk van de lengte en frequentie van de lessen. Je kunt deze vinden op onze tarievenpagina. Of je nu net begint of je vaardigheden wilt verbeteren, we hebben meerdere les opties die bij jouw behoeften passen. Aarzel niet en schrijf je vandaag nog in voor drumles bij onze muziekschool!

crossmenu